неділю, 11 грудня 2016 р.

Бойовики різко збільшили обстріли - Олександр Мотузяник

Бойовики різко збільшили обстріли - Олександр Мотузяник
http://atomapa.blogspot.com/2016/12/blog-post.html

Після трьох діб відносного зменшення збройних провокацій, учора бойовики знову різко збільшили обстріли. Вони активно застосовують важке озброєння. Найбільша кількість обстрілів на Маріупольському напрямку – 39. “Бойовики застосовують міномети, 122- та 152-мм артилерію і танки. Особливо неспокійно біля Широкиного, де обстріли не вщухали майже цілу добу – з другої ночі до 22:23. Такі ж інтенсивні бойові дії відбулися біля Водяного, Талаківки і Красногорівки”, - розповів речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Внаслідок мінометного обстрілу з боку бойовиків у районі Красногорівки троє українських військових загинули, ще один боєць отримав поранення. Усього на напрямку бойовики випустили 45 артснарядів та 380 мінометних мін.

За словами полковника Мотузяника, на Луганському напрямку незаконні збройні формування порушили режим припинення вогню у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах. “Найгарячіше було неподалік Новозванівки і Новоолександрівки, де бойовики неодноразово вели мінометний вогонь. Також міномети застосовувалився у районі Троїцького та Кримського”,- розповів він. Усього бойовики випустили 77 мінометних мін. “Нагадаємо, що бойовики порушили перемир’я поблизу Станиці Луганської. Це є зухвалим порушенням домовленостей щодо розведення сил і засобів. Через постійні ворожі провокації, українська армія продовжує стояти на своїх рубежах для безпеки мирних мешканців міста”, - підкреслив Олександр Мотузяник.

На Донецькому напрямку продовжується протистояння на традиційних ділянках – Авдіївка та навколишні райони, селище Луганське і горлівський периметр. “Майже кожен обстріл супроводжувався вогнем з мінометів калібром 82 та 120 міліметрів, або гранатометів. Усього бойовики випустили 158 мінометних мін”, - зазначив речник Міноборони з питань АТО. Внаслідок бойових дій неподалік Верхньоторецького ще один український військовий отримав поранення.
За словами Олександра Мотузяника, вчора українська сторона СЦКК забезпечила відновлення лінії електропередач на Донецькій фільтрувальній станції. “Лінія була пошкоджена під час ворожого обстрілу кілька днів тому. Мешканці Авдіївки, Ясинуватої та прилеглих міст та селищ знову отримали доступ до проточної води”, - розповів він.

Постійне посилання: Бойовики різко збільшили обстріли - Олександр Мотузяник. http://atomapa.blogspot.com/2016/12/blog-post.html

2016 © Oleksandr Kryvenko
2016 © Мапа АТО

Немає коментарів:

Дописати коментар