неділю, 5 лютого 2017 р.

У квартирах Авдіївки є газ і теплопостачання, влада відновлює лінії електропередачі – Олександр Мотузяник

У Авдіївці відбили атаку бойовиків, серед українських військових загиблих немає – Олександр Мотузяник

5.02.2017 
http://atomapa.blogspot.com/2017/02/05-u-kvartirah-avdiivki-e-gaz.html (goo.gl/kjtdbf)

Вчора у зоні бойових дій на сході України відбулася часткова деекскалація. Загальна тривалість обстрілів у Авдіївці склала 11 годин, тоді як в усі попередні дні бойові дії тривали цілодобово, але важке озброєння застосовували під час кожного обстрілу. У Авдіївці після 4-ї години дня бойовики пішли в атаку на позиції українських військових. Атака супроводжувалася потужним обстрілом з боку Ясинуватої із застосуванням усього важкого озброєння, крім «Градів». «Противник двома групами (в кожній – близько 10 осіб) атакував наші позиції зі східного та південно-східного напрямків. Бій тривав кілька годин і завершився вдало: ми утримали опорний пункт, і не понесли втрат», - повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Він додав, що вчора бойовики активізувалися на лівому фланзі Авдіївки – у районі Кам’янки, Крутої Балки та Донецької фільтрувальної станції. Там відбулися 2 обстріли з танка та БМП. На правому фланзі, на ділянці «Шахта Бутовка» – Піски, вчора було тихо.

За минулу добу в Авдіївці правоохоронці задокументували пошкодження 22 будинків та двох автомобілів. «Наразі газ та теплопостачання в квартирах Авдіївки є, влада працює над відновленням лінії електропередачі», - зазначив Олександр Мотузяник. Також відкрили два додаткових пункти для обігріву, харчування та роздачі гуманітарної допомоги.

Крім Авдіївки, на Донецькому напрямку незаконні збройні формування стріляли з артилерії у Новолуганському, у Зайцевому – з легкого озброєння та мінометів. На Світлодарській дузі було тихо. Загалом на Донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь 14 разів, із них 9 – із важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку незаконні збройні формування порушили режим тиші 25 разів, із них 4 – із застосуванням важкого озброєння. «Противник кілька разів застосовував міномети, танк і снайперів. Між 10 та 15 годиною на фронті було спокійно, решту дня бойовики стріляли», - зазначив речник Міноборони з питань АТО. Більшість обстрілів відбулися на ділянці Чермалик-Широкине, решта – поблизу Мар’їнки та у Новотроїцькому.

На Луганському напрямку бойовики здійснили 12 обстрілів, половина з них – із важкого озброєння. Більшість відбулися у Попаснянському районі. «Противник 5 разів застосовував міномети та 1 раз – установку «Град». Важке озброєння використовувалося окупантами лише в темну пору доби», - повідомив полковник Мотузяник. Один короткий обстріл відбувся у Жовтому.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, двоє - отримали поранення в Авдіївці. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у донецьких лікарнях зараз близько 380 важкопоранених бойовиків.

За матеріалами прес-центру Українського кризового медіа-центру

Олександр Кривенко

Постійне посилання: Олександр Кривенко. У квартирах Авдіївки є газ і теплопостачання, влада відновлює лінії електропередачі – Олександр Мотузяник. 5.02.2017 http://atomapa.blogspot.com/2017/02/05-u-kvartirah-avdiivki-e-gaz.html (goo.gl/kjtdbf)

2017 © Мапа АТО (atomapa.blogspot.com)

 






Немає коментарів:

Дописати коментар